Garantie la PcGarage – the (happy) end

Vă povesteam aici și aici de modul în care cei de la PcGarage au înțeles să „soluționeze” o garanție „conform legii”.

Povestea pe scurt: un kit de memorie 4x8GB, cu un modul defect. Și cu un preț care se cam dublase și-un pic din momentul achiziției până în momentul defectării. Îl las în service (spunându-le că NU accept storno!) și aștept 2 (două!) săptămâni până când să aflu că… mi-au stornat produsul! Și ca să-l înlocuiesc practic trebuie să-l mai plătesc încă o dată.

Mă cert cu ei pe toate căile posibile și mai aștept 2 (două!) săptămâni până când reușesc în sfârșit să primesc produsul meu (așa defect cum era) înapoi.

Cum nu mai aveam nimic de pierdut, zic „hai să încerc și la producător”. În acest caz Corsair. Deschid tichetul de RMA, pregătindu-mă pentru o nouă luptă prelungită. Cu discuții de genul „păi de unde l-ați luat?”, „trimiteți-ne copia după factură și certificatul de garanție!”, „păi trebuie să mergeți la cei de la care l-ați cumpărat”, „aaaaa, ați fost? Păi dacă ei nu v-au rezolvat, noi nu putem face nimic…”. Deh, cum eram eu învățat de pe la noi.

Iaca surpriză – tot procesul de RMA este complet automat. Am deschis tichetul, a fost acceptat instant, și a doua zi deja pleca un kit nou către mine de la fabrica din Taiwan. Peste încă 5 zile (dintre care 2 au fost weekend!), aveam kit-ul în mână.

Kit-ul nou-nout

Kit-ul nou-nout

„Păi stai așa!”, veți zice. „Nu trebuia sa trimiți mai întâi kit-ul defect??”. Ei bine, nu! Pentru că există opțiunea de „Express RMA”, în care mai întâi ți se trimite piesa nouă, și abia după aceea o trimiți pe cea defectă înapoi. Totul pentru a nu avea practic deloc downtime pe sistem. Eu avusesem vreo lună și ceva de downtime „datorită” PcGarage-ului, dar cei de la Corsair nu aveau de unde să știe asta…

Bineînțeles, pentru ca ei să se asigure că le și trimit ceva înapoi, mi-au blocat de pe card prețul kit-ului până în momentul în care au primit returul. Ceea ce deschide alte două discuții interesante:

 1. Kit-ul de memorie a costat 700 RON în urmă cu un an, când l-am cumpărat. Când l-am dus în garanție, același kit era vândut de PcGarage cu un pic peste 1500 RON. Ghiciți care a fost prețul la plecarea kit-ului din Taiwan? 755 RON!!
 2. Kit-ul defect l-am trimis înapoi prin Poșta Română. Cu un colet care, conform site-ului, este „monitorizat în sistem Track&Trace pe întreg fluxul tehnologic”. Prost e cine crede! De a doua zi de când am depus coletul la poștă n-am mai știut nimic de el! Dar despre asta vom discuta într-un post separat…

[ Edit: Era să uit – le-am lăsat și celor de la PcGarage un mesaj cu „uite, la alții se poate, nu vreți să învățați și voi ceva?”. Încă nu au răspuns, și sincer am îndoieli că vor răspunde.

Oricum, eu căutasem inițial o adresă de contact pentru plăngeri/reclamații, care să ajungă pe la vreun șef, dar… credeți că există așa ceva la ei pe site?! 🙂

Mesaj PcGarage

]

3 Comments »

 1. Un pic de responsabilitate | Big Lazy SysAdmin Said,

  April 13, 2014 @ 15:04

  […] rezolvarea problemei Bogdan nu s-a lăsat și-a mai trimis un mesaj celor de la PCGarage prin care le […]

 2. colin Said,

  April 17, 2014 @ 9:33

  nu esti singurul care a cautat ceva date de contact pt eventuale plangeri/nemultumiri si n-am gasit nimic pe siteul lor.

  oricum e de porc toata situatia si atitudinea lor.
  ma bucur totusi ca s-a rezolvat intr-un final.
  sa-i “forjezi” sanatos!

 3. Alex Said,

  September 4, 2014 @ 11:59

  Salutare, eu am probleme cu un monitor de la ei (e cumparat de doar un an) si vreau sa-l duc la garantie. Crezi ca am sanse sa mi-l inlocuiasca cu altul pe loc ? Modelul nu mai e in vanzare la ei…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment