Lehamite…

În urmă cu 5 ani scriam un post cu același titlu. Astăzi, iar, am venit de la slujba de înviere cu același sentiment…

Ce s-a întâmplat? În timpul slujbei, unui bătrân i s-a făcut rău și a căzut. Bineînțeles, se creează agitație în mulțime. Reacția preotului – „chemați salvarea, că oricum noi nu-l putem ajuta decât prin rugăciuni”. După care s-a întors liniștit la citirea discursului patriarhului și la „noi încă renovăm biserica, mai dați bani” (nu glumesc, exact asta a fost secvența!)

În timpul respectiv, noi am dus bătrânul respectiv pe o bancă și am sunat la 112. Încercând cu greu să ne facem auziți de persoana de la celălalt capăt al firului peste zgomotul din difuzoare.

Acu’ nu mă înțelegeți greșit – nu mă așteptam să sară popa în mulțime și să-i facă respirație gură la gură. Dar poate un „ajutați-l” ar fi fost mult mai util decât „noi oricum n-avem ce-i face”. Și poate ar fi determinat mai mulți oameni să facă ceva, în loc să se uite lung și cu curiozitate.

Concluzia – tot respectul pentru cei care în loc să sărbătorească alături de familie au muncit în noaptea respectivă (cei de la salvare, jandarmii din fața bisericii, și mulți alții). Și o adâncă lehamite față de cei care în același timp erau preocupați de cum să mai bage mâna în buzunarele altora…

 

 

3 Comments »

 1. ABS Said,

  May 6, 2013 @ 13:42

  O adanca lehamite? Nu ti se pare ca esti putin cam non-combativ cu ei? O mare pula in gura, infipta adanc… asta li se potriveste mai bine preotilor.
  Sincer, mi-e absolut sila de ei. Nu generalizez, mai exista si preoti cu bun simt, dar majoritatea sunt niste lepre care umbla doar dupa bani. Si ca sa dau un exemplu: unde locuiesc eu e un batran caruia i-a murit sotia cu niste ani in urma. Nu aveau copii si el a dat-o putin in latura religioasa. A facut un act prin care dona bisericii apartamentul dupa moartea lui, iar popa si-a transferat donatia pe numele lui (in vreme ce batranul inca mai traieste).

 2. nexus Said,

  May 6, 2013 @ 20:15

  Si, ca sa pastram “raspunsul crestinesc”, o mare pula la “fondul bisericii” deoarece “de la noi mai putin, de la Dumnezeu mai mult”.

 3. sfinx Said,

  June 23, 2013 @ 10:22

  pastram dumnezeul lehamite

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment