Plata taxelor online

M-am săturat. Am fost deja de două ori să plătesc impozitele pe anul ăsta, și degeaba. De fiecare dată „s-au stricat calculatoarele” și se face câte o coadă imensă. Ultima dată „s-au stricat” fix în fața mea. Nu știu cum naiba, dar pe măsură ce avem mai multe calculatoare, lucrurile merg mai prost. Și avem mai multe pretexte ca să nu lucrăm.

Așa că, auzind eu pe la toate știrile că „se pot plăti impozitele online” și că „zeci de mii de contribuabili au beneficiat de noua metodă”, încep și eu să caut.

Ce aflu pare încurajator – „începând cu 1 octombrie 2008 impozitele se pot plăti online”. Ura!

Mă duc și eu pe „portalul” respectiv (care probabil a costat și el câteva milioane de euro ca să fie implementat). Și ce găsesc:

 • o pagină care e cam echivalentul electronic al… foii de hârtie A4 lipite pe un ghișeu gol
 • pagină care pare să fie făcută în…. MS Office??? (  xmlns:o=”urn:schemas-microsoft-com:office:office” )
 • și comentat în textul paginii: „Sistemul National Electronic de Plata online a taxelor si impozitelor cu cardul bancar va fi disponibil din luna ianuarie 2011”

Mai sap un pic, și aflu că „în sectorul 6, puteți afla debitele telefonic”. Bine și așa. Sun eu la sistemul care a costat 6.000 EUR (numai reconfigurarea centralei 🙂 ), sunt plimbat prin meniuri, tastez CNP-ul, și… în loc de un sistem automat care să îmi spună cât am de plată, sunt pus on-hold. 🙂 Renunț după vreun minut, că nu pot înțelege de ce un sistem automat m-ar ține on-hold.

Așa că… a reușit cineva până acum să plătească ceva online? Sau măcar să afle cât are de plată? Dacă da, îmi spune și mie cum? 🙂

[ Edit: hop ș-așa! Am găsit ceva! Doar pentru sectorul 6, dar tot e bine! Ai CNP-ul, poți vedea imediat cât ai de plată, și eventual le poți și plăti on-line (n-am încercat încă)

A, și bonus: dacă știi CNP-ul cuiva, intri aici, îl scrii, dai „plătește online”, și ai tot – nume complet, adresă (aproape) completă… 🙂 ]

4 Comments »

 1. nexus Said,

  January 19, 2011 @ 10:36

  Si eu tot urmaresc plin de entuziasm cand va fi ziua miraculoasa in care vor deschide ghiseul mult visat. Inrolarea institutiilor parca este inrolarea in armata si inca ii mai alearga cu arcanul… Ar fi fost frumos sa nu mai platesc iar stand de bou la coada si carandu-ma cu banii ca la camatar, dar poate e vina povestilor din copilarie care au stimulat prea mult imaginatia. :))

 2. Vlad Said,

  January 19, 2011 @ 17:18

  well, eu am platit o amenda de la politie de acum vreo 2 ani (sa fi tot fost) si atunci mergea….
  bine, nu puteai plati decat impozite si amenzi din Bucuresti

 3. Inepții pe banul publicului contribuabil | A symmetry of imperfection Said,

  January 21, 2011 @ 12:19

  […] trâmbițe de guvern și siveco (merită numele scris cu litere mici) în martie? Poate ce-a postat Bogdan are vreo legătură, nu am stat să mă […]

 4. DanL Said,

  January 26, 2011 @ 19:41

  Incredibil dat total adevarat. Am urmat toti pasii descrisi in post si am obtinut exact aceleasi rezultate. Iar acea pagina creata in MS Office este o culme a mojiciei.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment