RoTLD Reloaded

Cum în ultima vreme mă joc cu niște migrări măricele de zone, mă tot plimb pe site-ul RoTLD. Dacă tot am vorbit (și eu și Meekuu) de genialul mod în care se face validarea NS-urilor, nu pot să nu mai adaug două comentarii:

1. Stau de câteva minute să sap ca să îmi dau seama dacă parola de administrare a domeniului se trimite în clar sau nu. Până la urmă se pare că e HTTPS, dar nu e tocmai frumos să deschizi un link https într-un frame. Nu de alta, dar utilizatorul nu are nici o modalitate de a verifica certificatul primit.

Se pare că băieții care au făcut implementarea au fost colegi de clasă cu cei care au făcut implementarea 3DSecure (care e fix la fel de inspirată 🙂 )

2. Nu pot să nu menționez modalitatea de plată cu cardul. Care presupune completarea unui formular cu toate datele cardului, și trimiterea lui prin fax împreună cu copie față-verso după card (adică număr card, nume deținător, CVV, absolut tot ce este necesar ca să îți dispară toți banii din cont). Și da, trebuie să ai o naivi^H^H^H^H^H încredere nemărginită că hârțoaga respectivă este procesată și stocată în mod sigur. Nu de alta, dar eu personal sunt foarte greu de convins că ea nu rămâne aruncată pe un birou, unde numai cine nu vrea nu poate înhăța datele respective.

Ambele mi se par niște lucruri cumva… neașteptate. Mai ales venind de la cei care se ocupă de aproape tot ce înseamnă Internetul din .ro.

4 Comments »

 1. Fuzzy Said,

  March 21, 2011 @ 13:16

  Tonul în care ai încheiat post-ul este exact motivul principal: monopolul. Dacă nu-ți place ce-ai să faci, nu mai folosești internetul .ro? Un fel de “wattcha gonna do, biatch?”
  În final nu pot să nu mă bucur de spamul din comentariul anterior. Asta te validează ca un om serios și căutat, nu un orișicare.

 2. bogd Said,

  March 21, 2011 @ 16:16

  @Fuzzy – am ignorat spam-ul, dar am uitat sa il sterg. Solved now :))

 3. UberGeek » Algerian Hacker si site-urile .ro Said,

  November 28, 2012 @ 9:16

  […] Ținând cont că se pare că nu este singurul site .ro afectat, am o bănuială că a scăpat cineva prin NS-urile de la RoTLD. Că tot mai vorbeam eu de ei pe aici… […]

 4. UberGeek » RoTLD once again… Said,

  November 29, 2012 @ 18:39

  […] acolo, despre cum aleg ei să „răspundă” la întrebările clienților). Și am vorbit despre un mod de efectuare al plăților cu cardul pe care nu mă așteptam să-l întâlnesc nici la vreo tarabă dintr-o țară bananieră, cu atât […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment