RENEL once again

Cine stă pe aici de mai mult timp (există oare specia asta?) știe că eu am mai avut o… telenovelă cu RENEL-ul. Una în care tensiunea la priza a variat de la 170 la 280V.

Ei bine, here we go again! De data asta nu se mai încurcă cu mărunțișuri – curentul pică de tot. În ultimele 9 zile, 5 căderi de tensiune. Una de 1.5h, alta de cât dracu’ o fi fost (a început la 1 noaptea, și a durat peste 30 de minute), restul mai mititele. Și acum… tocmai a venit a șasea. Începută acum aprox. 30 min, și cu o durată (estimată după un telefon la ei) de „2-3 ore”.

Problema mea cea mai mare? (în afară de „trezește-te la 1 noaptea ca să închizi 2 ups-uri, ca să nu mai piuie”!) Faptul că pe tema asta o să fie al naibii de greu să mă cert cu ei… Nu scrie nicăieri că ei sunt obligați să îmi furnizeze energie electrică non-stop. Ce contează că se duce naibii cam tot ce e electronic?

2 Comments »

 1. carpalex Said,

  March 17, 2010 @ 21:53

  Cam offtopic, dar totusi in legatura cu caderile de curent:
  Am citit pe undeva pe net ca unii au reusit sa conecteze niste baterii de masina (am impresia ca 2, inseriate) la un ups, si in felul asta un PC poate sa tina chiar si 24h 😀

  Evident, garantia ups-ului devine nula, si daca iei foc, e pe raspunderea ta 😀

 2. darknight Said,

  March 27, 2010 @ 21:36

  Sal si eu sunt aptit chiar in clipa in care scriu aud cu releele din regulatoru meu de tensiune care ma apara de excelenta tensiune de mult sub 220volti ai electrica tacane si intra in boost semn ca iar tensiunea e la 200 210volti, iar in urma cu juma de ora pana de curent @#$%^&* in mamele lor.Da o sa aflii cu stupoare ca ii doare fix in fund de tot si toate, parerea mea e urmatoarea, pune mana si ia un invertor de vreo 1000W tapan 2-4 baterii de masina si un incarcator cu decuplare automata , tine bateriile cuplate la incarcat si alimenteazate prin invertoru de tensiune(ia de firma altfel iei tu ceva … iei foc :d) si cand pica faimosu serviciu excelent al dobitociilor ai cam 10 ore cel putin de la baterii (daca is 4) bateriile sa fie de minim 75 ah, bata si bafta sa nu iti cedeze ceva din electronice de la excelentu servicu de kkt

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment