Mail2Fax, sau Mail2Nowhere?

Da, este vorba de „serviciul” (and I use the term loosely) oferit de cei de la fax2mail.ro (mai nou și mail2fax.ro).

Eu știu de ei de ceva timp, de când au început cu fax2mail. Gratuit. Mi-am făcut un cont, dar cum am foarte rar nevoie de faxuri (și când am mă descurc cu multifuncționalul propriu 🙂 ), nu l-am folosit niciodată.

Ei bine, acum vreo 5 zile am avut o problemă. Destul de neplăcută. Și trebuia neapărat să trimit 2 hârțoage prin fax. La Ploiești. Urgent. Da’ URGENT!

Cum nu aveam nici un fax prin zonă, și multifuncționalul meu intrase în grevă generală cu doar câteva săptămâni înainte, mă apuc să sap pe ‘Net. Și aflu (cu bucurie) că oamenii au introdus și serviciul de mail2fax. Adică trimiți documentul pe mail, și ei îl dau mai departe pe fax. Plătesc rapid 100 de pagini prin card, și mă bucur când văd că aproape imediat mi se încarcă și contul de la ei de pe site. Dau mail-ul cu documentele, și aștept.

Și aștept. Și aștept…. În mail, nimic. Nici confirmare, nici mesaj de eroare. În log-urile de pe site, nimic (nici măcar plata prin card nu apărea!)

După 30 de minute, sun la ei – „ce se întâmplă?”. Dau de tanti1, care părea destul de nervoasă. Nu obțin nici o informație utilă, doar un „vom trimite mesajul la departamentul tehnic, și vă contactăm în cel mai scurt timp”.

Mai stau 15 minute (aveam nevoie urgent de fax, da?). Și sun din nou. Aflu că încă nu există un răspuns, dar să revin în câteva minute.

Mai stau 15 minute. Se făcuse o oră de când așteptam. Mai trimit o dată mail-ul (era deja a treia oară când încercam) – nici un rezultat. Așa că sun din nou. Apuc să spun cine sunt, și sunt redirecționat la tanti1. Aia nervoasă. Care începe cu „e deja a treia oară când sunați! V-am spus că sesizarea a fost trimisă la tehnic, dar încă nu au apucat să se uite pe ea, că ați sunat prea repede!!” (am menționat că mi se spusese să „revin în câteva minute”? Textual!)

Deja începeam să mă enervez, dar continui să vorbesc politicos, și să le cer să mă contacteze când au mai multe informații.

Dupa 5 ore – sun din nou. Dau de o tanti mai puțin nervoasă, care măcar a reușit să pară interesată de problema mea. Mi-a luat numărul de telefon, și mi-a promis că voi fi contactat.

Am sunat în total de 5 ori. De fiecare dată am trecut prin „în ce rețea trimiteți? / Romtelecom”. Prin „vedeți că e în spam-ul de la yahoo / Nu folosesc yahoo”. Dar nici măcar o dată nu am primit vreun detaliu de genul „da, este o problemă, lucrăm la ea” (era suficient, că nu voiam detaliile tehnice. Really!), sau „nu a ajuns mail-ul cu faxul, retrimiteți-l vă rugăm”.

După 72 de ore – absolut nimic. Istoricul de pe site e în continuare gol, prin mail nu a venit nimic, de telefon nu mai vorbesc.

Nu e vorba de mulți bani – le-am dat vreo 36 RON cu totul. Dar chiar mă gândesc foarte serios să le cer banii înapoi, și dacă nu vor să-i dea să mă duc la ANPC. Pentru că până la urmă am dat bani pentru un serviciu care este absolut inexistent.

Dacă încă nu v-am convins să vă feriți de ei, aruncați un ochi pe forumul lor „oficial” (unde nu răspunde nimeni la problemele clienților), sau pe termenii și condițiile lor (în care scrie cam tot ce era de așteptat, de la „voi dați banii, noi nu promitem că vă oferim ceva în schimbul lor” până la „orice s-ar întâmpla, tot nu vedeți mai mult de 1 USD de la noi”).

4 Comments »

 1. song2 Said,

  February 23, 2010 @ 12:22

  Si pana la urma ai trimis fax-ul?
  ISP-ul meu da posibilitatea de PDF2Fax. Daca mai ai nevoie, si crezi ca poti sa ai incredere, da un mail 🙂

 2. nexus Said,

  February 23, 2010 @ 20:19

  Daca esti cu adevarat disperat, din ce retin mai sunt si unele oficii postale de la care poti sa trimiti un fax.

 3. Liviu Said,

  February 24, 2010 @ 1:10

  Pentru cazul foarte particular Ploiesti, daca te duceai cu trenul: accelerat Buc-Ploiesti one way 11.8 RON si 42 minute = bilet intreg, deci 23.6 RON dus-intors bilet intreg, deci tot ieseai mai ieftin. Daca foloseai legitimatia sau cupoanele, ieseai si mai ieftin decat ieftin.
  Pe minim, tren personal: 1h 21 mins si 5.1 RON ca student one-way => super ieftin!
  Repet, pentru cazul tau particular Ploiesti.

 4. DeVeghe Said,

  April 16, 2012 @ 22:57

  Eu folosesc alternativa clickphone.ro pt. fax-uri ocazionale (faxul e mai mult bonus, sunt provideri sip), nu ma costa decat cativa centi, oricum sub pretul pe care l-as plati la un magazin specializat.
  Se lauda ca platesti la pretul apelului catre numarul respectiv, am testat si eu chestia asta, un fax de vreo 1-2 pagini in .ro a fost taxat cam cu 5 minute, vreo 5 centi si ceva, imi imaginam ca n-ar trebui sa coste (dureze) asa mult trimiterea, culmea trimiteam catre fax2mail 😀
  Cel putin la faxurile clasice mergea mai repede…
  Dezavantaje: ai nevoie de credit, 5 euro minim initial, nu se poate mai putin si din pacate, se pot trimite numai in format pdf, lucru care mananca ceva timp.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment