Adio Web of Trust

Incepând de luni (16 noiembrie), Thawte Web of  Trust a fost închis în mod oficial. To add insult to injury, cei de la Thawte au făcut rapid revoke pe toate certificatele emise prin sistemul respectiv ( deși unele din ele mai erau valabile luni de zile, inclusiv al meu 😛 ).

Păcat de o inițiativă excelentă, care chiar avea potențial…

Dar stați! Povestea nu se oprește aici! Ca să nu înjurăm prea tare, ne-au oferit (cel puțin celor care au fost notari ) certificate SSL EV valabile 2 ani. Pentru care eu încă mă cert cu ei.

De ce? Pentru că între nemăsurata inteligență a celor de la RoTLD (care au decis că trebuie să „fim protejați” cu forța, prin ascunderea datelor despre domain holder chiar când noi NU vrem asta), și extrema flexibilitate a celor de la Thawte (care refuză orice altă metodă de verificare a domain ownership), nu pot să obțin certificatul. Tocmai am ieșit dintr-o conversație telefonică avută cu tech support-ul de la Thawte, în urma căreia nu am obținut absolut nimic (doar „you will have to get the registrar to publish the data, or you will need to change the domain”).

Mai aștept. Mor de curiozitate dacă voi reuși până la urmă să obțin certificatul respectiv…

6 Comments »

 1. miChou Said,

  November 18, 2009 @ 20:57

  Da’ de ce au închis Web of Trust? 🙁

 2. Life Tester Said,

  November 21, 2009 @ 21:51

  iti poti (re)inregistra domeniul .ro pe SRL (roTLD wins again :D)

  @mi posibil ca baietii astia (http://www.mywot.com/) sa fi patentat aberatia lor de WoT

 3. Life Tester Said,

  November 21, 2009 @ 22:09

  for some reason, certificatul meu e inca UP (expira in 09.2010) 😀

 4. bogd Said,

  December 13, 2009 @ 23:38

  @LifeTester:
  1) nu stiu cum se face (re)inregistrarea unui domeniu, nu stiu daca e posibila, si sincer nu am nici un chef sa fac drumuri pe la RoTLD pentru asta…
  2) rabdare, ca baietii au promis ca nu le lasa asa – de pe 16 noiembrie au inceput sa faca revoke pe certificatele de mail… (daca le lasau in pace, macar le mai aveam inca un an 😐 )

 5. UberGeek » An Alternative to Thawte? Said,

  December 14, 2009 @ 13:28

  […] spuneam mai devreme că Thawte Web of Trust nu mai există. Ei bine, am găsit un posibil […]

 6. UberGeek » RoTLD si NS-urile fantoma Said,

  September 20, 2010 @ 13:33

  […] ceva timp (când s-a desființat Thawte Web of Trust) am avut ocazia de a obține în mod gratuit un certificat SSL VeriSign. Ei bine, am pierdut ocazia […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment