De la Ploiești la Băneasa

Tare-aș vrea să-i prind pe ăia care se ocupă de pasajul subteran de la Băneasa. Și mai ales de „management-ul” traficului prin zonă…

De ce? Pentru că vineri seara a trebuit să ajung de la Ploiești la aeroport la Băneasa. Și deși mi-am luat o marjă sănătoasă de timp, am întârziat big time. Se pare că niște „minți luminate” au decis că ăștia din provincie nu au ce căuta la aeroport.

Să explic – vin dinspre Ploiești. Dau de coada de la Băneasa (aia de vineri seara, pe ploaie, da? Lungime de vreun km or so 😛 ). Zic „nu-i nimic, se vede aeroportul, nu durează mult”.

Ajung în dreptul aeroportului. Unde se tot sapă de luni de zile, e un noroi de toată frumusețea, dar NU ai cum să faci stânga. Zic „nu-i nimic, fac la semafor, în 500m”.

Ajung la semafor. Și constat că deștepții menționați mai sus s-au decis să închidă COMPLET intersecția pentru virat la stânga. Au pus separatoare de beton pe mijloc, ca să fie siguri. Înjur un pic, dar zic „nu-i nimic, fac stânga la Miorița”.

Încă vreun kilometru și ceva, și ajung la Miorița. Unde deși s-ar putea întoarce foarte frumos (practic zona e ca un sens giratoriu), deștepții au pus separatoare ȘI ACOLO.

Ca urmare, a trebuit să merg până la Romexpo, și să întorc acolo. La vreo 3km distanță de aeroport. După care mergând înapoi, bineînțeles că am mers tot bară la bară. Deh, era „coada de la Băneasa” – cealaltă, din sensul invers.

Așa că după cum spuneam – dacă i-aș prinde pe ăia care au „gândit” sistemul de „fluidizare a circulației”, le-aș atârna câte o pereche de separatoare din-alea de beton de anumite părți ale corpului…

Leave a Comment