Intre Tehnologie si Oameni

Sunt în holul de la înmatriculări auto. Sunt acolo de doar 15 minute, și deja am reușit să mă enervez…

Prima impresie când am intrat aici a fost una plăcută – au reușit în sfârșit să facă sistemul de bonuri de ordine funcțional. Lucru bun, zic eu – semn de civilizație! Dacă vreți să aflați care este diferența dintre bonuri de ordine și lipsa lor, faceți o plimbare pe la Registrul Comerțului. Sau citiți poveștile de groază de pe blogul lui Meekuu.

Bun – bonuri de ordine, afișaje electronice, și un televizor pe care rulau tâmpenii (de la „drogurile strică tot” la „păziți-vă geanta”). Mă uit eu la afișaje cât mă uit (aveam bonul 235), și văd că… biroul din fața mea sare de la 234 la 237. Mă duc înspre el.

„Ce număr aveți?”
„235”
„Păi UNDE e 235?” (pe un ton de „băi, ce prost ești tu!”)
„De unde naiba să știu?” (pe ecrane nu apăruse)
„Păi unde ați stat? Ați stat aici, nu? Lângă birouri!! Că de aia am pus televizor pe care sunt afișate numerele! Ca să stați aici!”
„Nu vă supărați, dar la televizor e ‘drogurile strică tot’, nu numere de ordine!”
„Acu’ luați alt bon de ordine!”

Îl bag în gând în diverse locuri, și caut alt birou. Găsesc în capăt un birou care avea afișat 234. Cu un individ mult mai amabil, care nici măcar nu a comentat faptul că deșteptul de la copieri acte îmi copiase un act aiurea (doar față, când seria mașinii era trecută pe verso). Sau mai exact a comentat, dar a rămas la un „lăsați-o așa, că e mașină nouă, luată de la dealer-ul oficial. Nu e problemă!”.

De curiozitate, mă întorc să văd – chiar am fost eu așa de prost și n-am văzut unde se afișează corespondența număr de ordine-birou? Moment în care se elucidează misterul – sunt 3 afișaje electronice, și vreo 5-6 birouri.
Îmi explic de ce nu văzusem când s-a trecut peste numărul meu. Mai trag un rând de înjurături în gând la adresa milițianului inițial. Îmi deschid laptop-ul, și încerc să mă calmez…

[ LE – nu vă uitați la oră 🙂 Post-ul este scris cândva pe la ora 17, dar prefer să nu public post-uri scrise când sunt nervos. Aștept să mă calmez, și recitesc tot înainte de a da submit 🙂 ]

5 Comments »

 1. nexus Said,

  October 5, 2009 @ 22:54

  Din acelasi motiv nu ma bucura initiativa unora de acum ceva vreme de a afisa in instant messaging textul IN TIMP CE il tastezi. PROASTA idee… :))

  Iar motivul pentru care nu sunt afisaje la toate ghiseele e simplu – e criza, domne. :)) E de vreo 20 ani…

 2. Stefan Said,

  October 6, 2009 @ 7:53

  Ce tampenie. Mai peste tot unde vad un sistem asemanator pe aici exista un singur afisaj care face un “beep” cand apare un numar nou si iti mai si spune la ce birou sa te duci.

 3. bogd Said,

  October 6, 2009 @ 9:01

  @Stefan: așa ar fi trebuit să fie și aici. Cele 3 afișaje sunt făcute să arate informațiile de la toate ghișeele. Dar de la idee bună la implementare e cale lungă… 🙂

 4. Stefan Said,

  October 6, 2009 @ 10:45

  Vezi tu, asta nu inteleg eu de nici o culoare. Chestia asta cu afisarea informatiilor de la toate ghiseele, beep’ul, etc, nu sunt “rocket science”, sunt la bunul simt. Cat de tampiti pot sa fie cei care au gandit sistemul respectiv ? Sunt convins ca a fost o echipa intreaga, nu doar un singur om. Chiar nimeni nu s’a gandit la chestiile astea elementare ?

  Pur si simplu nu pot sa pricep.

 5. dan Said,

  October 6, 2009 @ 13:24

  De curand am trecut si eu pe acolo. Tot asa, ma bucuram cand am vazut bonuri de ordine, civilizatie! Bineinteles ca imi lipsea un camp completat pe un act si a trebuit sa ma intorc a doua zi. Surpriza, sistemul de bonuri de ordine nu merge, din motive tehnice necunoscute! Nu cred ca e un sistem asa complicat sa nu poate fi reparat de orice gigel…

  Eh, si in alt ordine de idei: ai observat, langa ghiseul cel mai din dreapta, partial ascuns de un stalp, e un pc pe monitorul caruia e lipita o foaie A4 pe care scrie mare “Nu opri calculatorul” (sau ceva de genul..). Nici nu vreau sa ma gandesc ce rol important are acel pc si e lasat acolo, la indemana oricarui angajat… Sau poate ala controleaza sistemul de bonuri de ordine 😛

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment