ING își dă în petec

Nu au trecut decât câteva zile de când lăudam ING-ul. Și îmi mențin afirmațiile – sistemul e chiar OK făcut, și oferta este acceptabilă. Dar oamenii au reușit astăzi să mă enerveze…

Să explic: printr-o ciudată coincidență, fix în momentul în care eu m-am decis să îmi fac cont la ING, s-au hotărât și cei de la locul meu de muncă să treacă toate salariile prin ING.

Eu unul eram pățit de când cu BRD-ul. Când având card făcut de la muncă, pe la o sucursală de la mama naibii, am constatat că… nu pot face un ordin de plată decât de la sucursala respectivă! (din categoria „d-aia plătesc comisioane la bancă, tocmai ca să pot face operațiuni de oriunde, nu?”)

Ca urmare (și aflând că ăștia de la ING sunt de la o sucursală de prin Colentina – deci la mama mamei naibii!), zic „îi las în pace, îmi fac cardul pe cont propriu, și lor le dau doar IBAN-ul. Nu beneficiez de oferta specială făcută pentru instituție, dar măcar sunt legat de o sucursală de lângă casă”.

Credeți că am scăpat așa? Nu! Mă sună cei de la mine (reprezentanții ING care se ocupau de instituția respectivă). Le explic care este situația mea. Le spun că nu vreau să fiu legat de o anumită sucursală, îmi spun „aaa, nuuu, că nu sunteți legat – puteți face operațiuni de la oricare sucursală!”. Le spun că nu am cum să ajung în Colentina, îmi spun „aaaaa, nuuuuu, că nu e nevoie – avem birou la dv în sediu!”.

OK – astăzi am reușit să uit token-ul de HomeBank acasă, și trebuia să dau IBAN-ul celor de la Resurse Umane (ca să știe unde să-mi vireze salariul 😛 ). Ca urmare, mă duc peste cei de la ING (care stăteau cu fundu’ pe-o masă, și frecau pisoiu’ cu succes).

„Bună ziua, puteți să îmi spuneți IBAN-ul meu?”
„Nu”
„OK, și atunci cum fac ca să îl aflu?”
„Mergeți la sucursala care v-a emis cardul”
„Nu pot să merg la orice sucursală?” (al naibii ce sunt, nu-i așa? >:) )
„Nu – trebuie neapărat la sucursala respectivă!”

Ce părere aveți? Eu unul aștept în continuare să-mi explice oamenii ăștia:

 1. cum se leagă „avem birou în sediul dv” de „nici măcar un IBAN nu putem scoate de la <birou’> ăla”
 2. cum se leagă „nu sunteți legat de o anumită sucursală” de „trebuie să mergeți NEAPĂRAT la sucursala aia”.

Sper totuși să fie vorba de un incident izolat, și nu de o regulă la ING. Nu de alta, dar… încep să mă gândesc că Alex avea dreptate! 😐

4 Comments »

 1. Alex Said,

  November 5, 2008 @ 13:54

  Told you so… Las’, ca e mai intersant atunci cand te trezesti ca te-ai dus la banca, ai spus ca vrei un cont folosibil in afara tarii, atat pentru retrageri cat si pentru DEPUNERI, primesti cardul, pleci linistit din tara si constati cand ajungi prin alte parti ca nu poti decat sa retragi bani (si asta doar de la bancomatele apartinand altor banci, cele ING neacceptand cardul). Mai mult, atunci cand suni sa vezi cum s-ar putea rezolva treaba, singur raspuns pe care il primesti este: “Veniti la agentia de unde ati ridicat cardul ca sa semnati xxx acte si se rezolva”. ING = crap.
  P.S.: am auzit oameni care locuiesc aici povestind chestii similare… deci e chestie generalizata, nu e doar la noi in tara problema.

 2. UberGeek » Despre ING si credite Said,

  September 19, 2009 @ 8:47

  […] ING. Care reușește a doua oară să își dea în […]

 3. cox112 Said,

  October 26, 2010 @ 19:04

  ma fratilor cum aflu iban sa pot sam scot bani in pppppppppppppppppppp mea

 4. bogd Said,

  October 26, 2010 @ 20:36

  @cox112: Nu reușesc să îmi dau seama de ce ai avea nevoie de IBAN pentru a scoate bani. Totuși, dacă ai într-adevăr nevoie de el, mă pot gândi la cel puțin trei moduri de a-l afla:

  1) Din interfața HomeBank (dacă ai serviciul)
  2) Dând un telefon la bancă (datele de contact sunt pe site)
  3) Mergând în orice sediu cu buletinul.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment