CCIE News – 2 in 1

1) Vă aduceţi aminte ce vă spuneam despre iminenta apariţie a CCIE-ului Wireless? Ei bine, it’s official: pe 7 octombrie va începe beta-ul pentru examenul written!

2) O “bârfă” interesantă, care circulă pe listele de discuţii de profil:

“On August 27, Cisco will introduce a pilot for the CCIE Routing and Switching lab exam in Beijing, China. The pilot will add a 10-minute interview that will assess the candidate’s ability to apply expert-level networking skills and knowledge to networking problems that are encountered on the job. After the lab orientation, a panel of three experts will conduct a verbal interview with each candidate, asking a series of expert-level networking questions (questions and answers will be in English). The ability to correctly answer these questions will affect the exam score. After completing the interview, the candidate will have the entire 8 hours to complete the lab portion of the exam. These scores will then be calculated and then combined for a total score which will decide a pass or a fail.
Our goal with this email is to let you know that your day will extend beyond the normal testing day by approximately one hour. The additional hour will be at the end of the day. We hope you find this interview process enlightening and helpful as we continue to strive for the standard the world has come to expect from CCIE.”

Nu există nici un anunţ oficial din partea Cisco, şi ca urmare nu pot să vă spun dacă este sau nu adevărată informaţia. Totuşi, informaţia a apărut din mai multe surse (oameni care au primit e-mail-ul respectiv), şi ca urmare chiar am tendinţa să cred că este adevărat.

Înţeleg oarecum motivul pentru care Cisco face asta. Dar după cum comenta cineva (uşor cinic) – “I guess this means there will be another section on P4S for pre-exam questions”…

7 Comments »

 1. carpalex Said,

  August 29, 2008 @ 16:42

  Oricum nu prea inteleg cum transpira intrebarile la un nivel atat de inalt.
  Daca ai dat niste bani si ai depus atat efort, de ce sa publici intrebarile undeva imediat dupa examen? 😀 Pentru ca altii sa ajunga unde ai ajuns tu cu mai putin efort?

  La CCNA mai merge, ca nu inseamna cine stie ce, dar la CCIE e dubios…

 2. bogd Said,

  August 29, 2008 @ 16:46

  Eu unul nu am văzut întrebări “transpirate” din CCIE. Sau cel puţin nu întrebări recente (mai recente de 3 ani or so 🙂 ). Dar then again, poate nu am ştiut eu unde să caut 🙂

  Iar referitor la întrebarea “de ce”, tu scapi din vedere faptul că întrebările nu se “publică” – se VÂND. Îţi propun un scenariu alternativ. Eu sunt un oarecare. Dau 1400 USD pentru un examen de CCIE. Nu contează că nu îl iau – important e să reuşesc să iau cât mai mult din întrebări cu mine. După care vând întrebările cu 500 USD bucata. Este că se merită? 😛

 3. carpalex Said,

  August 29, 2008 @ 18:46

  Da, asa parca m-as duce si eu sa pic CCIE-ul :))
  Nici eu n-am vazut intrebari de CCIE, dar presupuneam ca exista 😀 Macar pt written.

 4. Mihai Said,

  September 13, 2008 @ 12:41

  Nu numai ca a aparut CCIE Wireless, dar pe 1 octombrie se tine primul practical beta de CCDE (Cisco Certified Design Expert), la Chicago, cu 60 de participanti. Va fi computer based, pe baza de mini-scenarii, iar ca masura anti-copiere, Cisco s-a gandit destul de bine: examenul se tine o singura data pe trimestru, cu subiecte unice.

  In legatura cu frauda la CCIE lab, parerea mea e ca s-a ajuns aici din cauza numarului mic de scenarii de baza si a vitezei mici de refresh – nu stiu sigur, e doar o presupunere si daca as spune mai mult ar putea reiesi ca am discutat si cu alti candidati despre subiecte :). Pe grupuri au fost in discutie mai multe masuri anti-frauda, printre care si interviul obligatoriu (daca nu il treci nu vezi subiectele), scorul minim (daca nu obtii un scor minim nu poti sa te mai inscrii la examen pentru cateva luni) si asa mai departe. Dar nu s-a intamplat nimic, presupun ca din motive clasice de “multinationala” si proctori putini. Cert este dinamica numarului de certificati CCIE este in crestere (pe vremuri se fabricau 1000 pe an, acum numarul trece de 2000) si guess what? Dupa USA (normal), cei mai multi sunt in China (normal?).

 5. bogd Said,

  September 13, 2008 @ 13:08

  @Mihai: vestea bună este că lucrurile încep să „se întâmple” (vezi interviul din Beijing). Eu unul sper să se întâmple cât mai multe lucruri, înainte ca valoarea CCIE-ului să scadă foarte mult (așa cum s-a întâmplat cu multe din certificările de nivel mai scăzut).

  Ca o paranteză, sunt chiar curios ce se va întâmpla acum, după introducerea interviului în Beijing. Chinezii sunt băieți descurcăreți – facem pariu că găsesc ei o soluție? (de exemplu mai adaugă costul unui bilet de avion, și se duc să dea în alt centru 🙂 )

 6. UberGeek » Blog Archive » CCDE Said,

  September 13, 2008 @ 13:14

  […] Mihai ma anunta ca pe 1 octombrie […]

 7. UberGeek » Blog Archive » CCIE RS - Modificări Said,

  January 17, 2009 @ 16:59

  […] A început în Beijing, acum se extinde la toate laboratoarele de CCIE RS. Informația este cât se poate de oficială, existând inclusiv pe site-ul Certifications Support de la Cisco. […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment