Renel se întoarce

… în forță!

Stăteam și citeam. La lumina becului. În urmă cu 5 minute, luminozitatea becului a crescut brusc. Atât de mult, încât am sărit ca ars, și m-am dus direct la priză, ca să măsor tensiunea (și vedeam aparatele scoțând fum, din cauza tensiunii de 380V. 😛 Cu un mesaj care apare brusc pe televizor – „ei, fraiere, te-ai plâns că e tensiunea prea mică. Ia să vedem, acu’ îți place?” ).

Ei bine, nu a fost așa. Sau nu chiar. După LUNI DE ZILE (practic aproape un an) în care rar am văzut valoare peste 200V, acum am 250V. Chiar 256 pe alocuri, motiv pentru care UPS-ul a intrat pe „lower voltage”.

Pe de o parte, mă bucur. Este incredibil – becurile luminează, cuptorul cu microunde nu mai stă 10 minute ca să încălzesc un nenorocit de ceai, etc. A reînceput să funcționeze și lumina din bucătărie (o lampă fluorescentă care este în grevă de LUNI DE ZILE – ghiciți de ce?). Dar pe de altă parte, mi-e și frică să mă gândesc la ce se va întâmpla mâine dimineață (știind din experiență că peste noapte scade consumul, și tensiunea crește cu vreo 20-30V). Nu pot decât să sper că băieții de la RENEL au oarecare sisteme de monitorizare, și nu mă voi trezi cu 300V la priză.

Oricum… țineți-mi pumnii! Dacă nu ne mai vedem câteva săptămâni, știți ce-am pățit 😛

[ Update, dupa 10 minute: Am 280V. VĂ ROG, nu-mi urați „la mai mare”!!! ]

5 Comments »

 1. miChou Said,

  June 27, 2008 @ 21:47

  La mai mare şi mai sinusoidal conaşule! >:)

 2. bogd Said,

  June 27, 2008 @ 21:49

  N-am nimic împotriva „sinusoidalului”. Cu „mai marele” am ceva probleme 😛

  Oricum, văd că s-a calmat. La un „normal” 195V. Să înțeleg că a fost doar un „na! Mai vrei tensiune mare, bă?”

 3. nexus Said,

  June 27, 2008 @ 22:33

  Lasa – sa fie acolo! :))

 4. UberGeek » Blog Archive » Fraților, minune!!! Said,

  July 3, 2008 @ 1:02

  […] I have seen the light! […]

 5. UberGeek » RENEL once again Said,

  March 17, 2010 @ 0:00

  […] stă pe aici de mai mult timp (există oare specia asta?) știe că eu am mai avut o… telenovelă cu RENEL-ul. Una în care tensiunea la priza a variat de la 170 la […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment