Renel once again

Nu știu ce s-a întâmplat, dar astăzi am avut o tensiune mai bună la priză („mai bună” însemnând în cazul meu „peste 175V, cât să nu intre UPS-ul pe baterii” – nu vă imaginați că s-a atins vreun moment tensiunea pe care ar fi trebuit să o primesc CONFORM CONTRACTULUI!

Vreau să cred că în urma sesizării cei de la RENEL chiar au făcut ceva (deși mult mai probabil este vorba doar de faptul că azi a fost mai puțin cald decât ieri 😛 ).

Între timp, am găsit și cablul de la UPS, am învățat și cum se pot instala drivere nesemnate în Vista x64… (nu am serială pe placa de bază, iar driver-ul pentru adaptorul USB-serial nu este semnat 🙂 ). Și am obținut de la UPS-ul meu următorul grafic.

Graficul este obținut prin măsurători realizate la interval de 60 de secunde. Sus de tot este tensiunea nominală, iar linia orizontală roșie este limita sub care tensiunea NU AR TREBUI SĂ SCADĂ nici un moment (230V-10%, conform normelor de furnizare a energiei electrice). Vă las pe voi să decideți dacă e bine așa sau nu. Și după ce v-ați decis, gândiți-vă că ieri am ajuns și la 165V!

1 Comment »

  1. miChou Said,

    June 27, 2008 @ 20:22

    mmmm… presupun că nu poţi să te duci să le dai cu graficul ăla în cap, nu? 😀

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment