Uite că se poate!

Am avut o săptămână lungă. Una în care am tot alergat dintr-o parte în alta după hârtii. Și cam peste tot, găsești numai oameni care nu te-ar ajuta nici să-i pici cu ceară (nici măcar când este _obligația lor_ să te ajute și să-ți dea hârtia aia nenorocită).

Ca urmare, vă puteți imagina cam cât de stressat eram când, în urmă cu vreo 2 zile, a trebuit să ajung la CMB (Colegiul Medicilor București). Tot în căutarea unei hârtii de care aveam nevoie neapărat (indiferent dacă ei voiau sau nu să mi-o dea). Deja îmi imaginam orele de stat la coadă, rugămințile insistente pentru ceva ce era dreptul meu să obțin, și așteptarea de luni de zile până se scrie o amărâtă de foaie (sună cunoscut, nu? 😛 )

Ei bine, am avut o surpriză. Mare de tot. Am găsit niște oameni care chiar erau… altfel. Și nu a fost un caz izolat – peste tot, de la „Departamentul Imagine” până la casierie și depunerea actelor, toată lumea era așa. Toți păreau într-adevăr să fie acolo ca să mă ajute să obțin ceea ce doresc, nu ca să-mi bage bețe-n roate. Chiar și simplul fapt că în momentul când nu am avut un act decât în original persoana de acolo mi-a făcut ea o copie xerox (deși pe ușă scria mare „aduceți copii după acte – aici NU se fac copii xerox!”) a ajutat extrem de mult (nu de alta, dar abia după ce am plecat am aflat că aș fi avut ceva de mers până să găsesc un xerox prin zonă 🙂 ).

Rezultat? În 20 de minute lăsasem toate hârtiile, și plecasem. Cu promisiunea că a doua zi pot deja să vin să ridic actele. Și cu un sentiment de „uite că se poate!”.

Oare de ce sunt așa de rare astfel de situații? 🙁

3 Comments »

 1. Fuzzy Said,

  March 21, 2008 @ 11:09

  Colegiul Medicilor are cadavre în şifonier cam cât un cimitir întreg aşa că nu mă mir că încearcă să compenseze măcar pe planul ăsta.
  Din punctul tău de vedere e bine că odată intrat în Omerta te avantajază practicile lor organizaţionale 😉

 2. bogd Said,

  March 21, 2008 @ 11:16

  „Cadavrele din sifonier” (reale sau nu) țin de cu totul alți oameni decât cei despre care vorbesc eu aici.

  Și în altă ordine de idei, cum se poate „intra in Omerta”? ( http://en.wikipedia.org/wiki/Omerta )

 3. nexus Said,

  March 22, 2008 @ 9:16

  Ma intreb daca nu ai gresit adresa. :))

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment