Pirateria şi vânzările

Atunci când vânzările pentru un film, o carte sau un album muzical merg prost, toată lumea dă vina pe „rata enormă a pirateriei”. Eventual mai încep şi o serie de arestări care să arate că poliţia luptă din greu cu „acest flagel al omenirii”.

Ei bine, iată că a existat cineva care în loc să se lupte cu ei, a decis să se ajute – Paulo Coelho ajută oamenii să… pirateze propriile lui cărţi. Rezultat? După ce a upload-at traducerea în rusă a cărţii „Alchimistul”, a depăşit un milion de vânzări!

He gives special credit to pirate translators who are making his work accessible to a wider audience and convincing more people to read his book.”

La fel ca tiparul sau videorecorderele, Internetul a schimbat modul în care informaţia este stocată şi transmisă. Şi la fel ca în cazurile precedente, viitorul aparţine celor care reuşesc să folosească noile tehnologii la adevărata lor valoare. Nu celor care se luptă cu ele…
Discuţia de pe slashdot aici.

1 Comment »

  1. UberGeek » Blog Archive » Clay Shirky and the Internet Said,

    May 28, 2008 @ 17:31

    […] ce zic că mi-a atras atenția? Pentru că am mai comparat și eu la vremea mea Internetul cu alte revoluții tehnologice. Printre care… chiar cu tiparul și […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment