Cadouri de la Cisco

Am avut de curând onoarea de a câştiga un premiu Cisco (Academy Netspace Education Recognition). Da, vorbesc serios – încă mai consider că acest lucru este o onoare (deşi mi-e relativ neclar ce am făcut ca să câştig 🙂 ). Dar nu despre asta e vorba aici.

E vorba de „marele premiu”. Care era alcătuit dintr-o cameră video, împreună cu 2 carduri de memorie (unul pe care să-mi înregistrez „povestea vieţii” şi să-l trimit înapoi la ei, iar altul pe care să-l păstrez împreună cu camera). Stau eu ca pe ghimpi aşteptând premiul, şi… după vreo 2 săptămâni se întâmplă! Mă sună FedEx-ul!

Primele lor cuvinte: „aveţi un pachet…”. Eu încep să mă bucur. Ei continuă: ”… şi aveţi de dat 150 RON pe taxe vamale şi TVA!”. Îmi mai piere din bucurie, da’ ce să fac? Zic „bine, dau…”.

Vine pachetul a doua zi. Îl desfac, şi… îmi pică faţa. Complet. „Camera video” era un jeguleţ Aiptek cam de 10×5 cm. Fără absolut nimic care să îl califice ca şi „cameră video”.

Zic „asta e, măcar să fac ceva util cu ea”. Şi cum a doua zi trebuia să vină Tanenbaum în Politehnică, zic „ştiu ce fac!! Îl filmez!”. Şi drept urmare, iau camera cu mine la eveniment.

Surpriză şi de data asta – camera are obiceiul (absolut reproductibil) de a se bloca complet după 3 (trei!) minute şi un pic de filmare. Şi nu mai putea fi repornită decât scoţându-i bateriile. Mai mult – blocându-se, nu închidea fişierul de pe card. Care rămânea cu 0 (zero) bytes dimensiune.

Şi uite aşa a rămas Tanenbaum nefilmat. Acum înţelegeţi de ce tot ce am putut să fac a fost să trag câteva clipuri de 10 minute – atât mi-a permis camera cealaltă (care măcar are bunul simţ să-şi spună „aparat foto”, nu „cameră video” – e un Canon S3 IS).

Vrea cineva o „cameră video” practic nefolosită, care din punctul meu de vedere nu valorează nici banii pe care i-am dat pe vamă? 😛

[Da, i-am făcut poză cu S3-ul. Măcar să-l fac de râs, nu? >:) ]Mai mult – povestea încă nu s-a terminat! M-a mâncat în fund şi am mai câştigat şi Skill Competition-ul de pe Academy Netspace. Şi aici premiul este un Nintendo DS. Abia aştept să aflu cum au reuşit să-l handicapeze şi pe ăsta… (tot la premiu intră şi o carte Cisco Press, da’ bineînţeles că nu poţi să-ţi iei o carte ca lumea – îţi vâră ei pe gât câteva titluri, din care trebuie să alegi).

5 Comments »

 1. Strainu Said,

  December 14, 2007 @ 22:13

  Cred c-ar putea sa prinda bine la un proiect de diploma… Vrei pe ea mai mult ca taxele vamale?
  P.S. Eu in locul tau ii dadeam naibii cu premiul lor cu tot, n-as fi platit vama. 😀

 2. Fuzzy Said,

  December 15, 2007 @ 2:30

  Îţi meriţi soarta dacă ai crezut că mothership (aka CISCO) o să se obosească să nu se facă de râs.
  PS: ce mai urmează, concursuri la care să câştigi o şapcă şi o cafetieră chinezească?
  Cât despre carte îţi servesc cele mai nevândute titluri pe care le au. Ceva cârţi de poveşti nu? Sau un PDF pe care să ţi-l tipăreşti singur…

 3. bogd Said,

  December 15, 2007 @ 2:33

  Nu chiar titluri nevândute. Cărţile sunt OK (study guide-urile de CCNA şi CCNP, ultimele ediţii), dar… sunt OK numai dacă n-ai dat deja examenele alea. 🙂

 4. nexus Said,

  December 17, 2007 @ 8:25

  Camera cred ca valoreaza ceva mi mult decat vama. :))
  “Frumos” din partea lor sa-ti lase si tie “satisfactia” de a plati o parte din… “Marele Premiu”.
  Aruncare placuta! 😉

 5. bogd Said,

  December 17, 2007 @ 10:10

  Partea cu plata nu e de la ei. E de la statul roman, care nu scapa nici o ocazie sa te jumuleasca…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment