Silicon Zoo

Le-am prezentat astăzi studenţilor mei Silicon Zoo. Înainte să vă gândiţi la alte lucruri care incep cu ”silicon” (aşa cum au făcut şi ei, de altfel 😛 ), este vorba de o colecţie de desene realizate pe siliciul procesoarelor. Cu o dimensiune de 20-200 microni fiecare (pentru comparaţie, grosimea firului de păr este de aprox. 100 microni).

Şi am început cu ceva care mie mi s-a părut foarte funny: două desene, cu doi şerpi. Pe care scria “half adder“, respectiv “full adder” (un joc de cuvinte poate nu genial, dar care mi s-a părut inspirat. Cel puţin în context 🙂 )


Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Surpriza a venit în momentul în care am constatat că sala nu reacţionează în nici un fel. Şi atunci am doar două variante:

  • Studenţii mei nu au recunoscut jocul de cuvinte. Variantă care mă sperie – nu de alta, dar pentru un student la politehnică un half-adder mi se pare un pic mai interesant decât istoria religiilor sau politologia (care da, sunt materii de politehnică! 😛 )
  • Studenţii au recunoscut jocul de cuvinte, dar el nu e nici atât de interesant, şi nici atât de funny pe cât mi s-a părut mie. I’m too much of a geek, and I really need to get a life!

Sper din tot sufletul ca varianta 2 să fie cea adevărată…

Leave a Comment