ACM2007 in imagini

Iata si “pozele” promise, cu (o parte din) munca din spatele ACM-ului. Filmuleţul este realizat din poze făcute la interval de un minut, fiecare poză durând 1/3 secunde in film. Enjoy, şi sper să nu vă plictisiţi înainte să ajungeţi măcar la imaginile din concursul propriu-zis! 😛

Şi BTW – dacă ştie cineva o metodă rapidă şi automată de a pune watermark-uri pe nişte imagini cu informaţii din EXIF, este rugat să mi-o spună şi mie. Mai exact, aş fi vrut să ”ştanţez” pe fiecare poză data şi ora, înainte să le pun în film. Dar ţinând cont că este vorba de câteva mii de poze, aş fi vrut să pot să fac acest lucru complet automat! 🙂

2 Comments »

 1. Fuzzy Said,

  November 25, 2007 @ 1:42

  Ai doua variante:

  varianta 1 – hardcore (recomandata)
  pui mana si faci un script batch care sa ita faca watermarking pe poze folosind imagemagik (nu e greu sa aflii la ce data a fost salvat un fisier)

  varianta a 2-a – softcore (recomandata pentru cei mai slabi de inger)
  http://photobatch.stani.be/
  o aplicatie userfriendly care face cam acelasi lucru sub linux (mai ales Ubuntu – ce spuneam, slabi de inger)

  varianta a 3-a – ultra-softcore (pentru cei fara inger)
  http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/
  Lightroom este pentru profesionistii foto si ar fi un overkill sa o folosesti numai pentru un amarat de watermarking.

  Daca nu iti iese varianta I da-mi de stire si iti trimit scriptul pe care il folosesc si eu pwnreu warermarking. Tie iti va reveni sarcina scrierii orei sau datei (eu marchez cu un sir de caractere constant).

 2. bogd Said,

  November 25, 2007 @ 9:19

  La varianta 1, din păcate nu pot folosi data _fișierului_ (rotirea automată realizată la salvarea în calculator îmi modifică data fișierului, și atunci sunt obligat să folosesc informațiile din EXIF).

  Thanks!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment